utorak, 19 juni 2018
Regionalni radio Srem

Stara Pazova: Poseta delegacije Slovačke republike

Stara Pazova: Poseta delegacije Slovačke republike

Delegacija Slovačke republike predvođena državnim sekretarom Ministrtsva spoljnih poslova Lukašom Parizekom posetila je opštinu Stara Pazova. Visoki zvaničnici iz Slovačke najpre su razgovarali sa predstavnicima ove sremske opštine , posle čega su se sastali i sa predstavnicima slovačke nacionalne manjine u Slovačkom domu.

Delegacija Slovačke republike tokom posete našoj zemlji boravila je najpre u Staroj Pazovi, a zatim će posetiti Bački Petrovac i Kovačicu. Cilj posete je da u razgovoru sa predstavnicima lokalnih samouprava i slovačke nacionalne manjine saznaju kako Slovaci žive, rade i na koji način rešavaju određene probleme sa kojima se susreću. Lukaš Parizek, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova republike Slovačke razgovarao je sa predstavnicima Opštine Stara Pazova na pomenute teme.

U opštini Stara Pazova živi preko 5 hiljada pripadnika slovačke nacionalne manjine, ali ni po čemu se ne osećaju kao manjina, rekao je Đorđe Radinović, predsednik te lokalne samouprave istakavši da Opština ulaže i ulagaće u kulturne i verske objekte najavivši obnovu fasade evangelističke crkve u centru grada. Takođe, na sastanku sa predstavnicima Slovačke republike, opština Stara Pazova dobila je poziv za učešće na Biznis forumu koji će biti održan u junu ove godine u Bratislavi.

Tokom posete opštini Stara Pazova, delegacija Slovačke republike razgovarala je i sa predstavnicima slovačke nacionalne manjine koji su ih ugostili u Slovačkom domu.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas