utorak, 23 oktobar 2018
Regionalni radio Srem

Maradik: UŽ „Vilin salaš“ organizuje Uskršnje radionice

Maradik: UŽ „Vilin salaš“ organizuje Uskršnje radionice

U susret Uskrsu članice Udruženja „Vilin salaš“ iz Maradika odlučile su da pokrenu radionice za decu na kojima će od različitih vrsta materijala praviti uskršnje zeke, jaja i sve ostale predmete koji su karakteristični za ovaj najradosniji hrišćanski praznik. U radionicama učestvuju sva zainteresovana deca iz sela i učenici osnovne škole „Branko Radičević“ sa kojom Udruženje već duže godina sarađuje veoma uspešno.

Članice Udruženja „Vilin salaš“ iz Maradika htele su da se deca iz tog sremskog sela na pravi način pripreme za predstojeći , najradosniji hrišćanski praznik- Uskrs. Te su obezbedile sredstva a zatim i neophodan materijal za uskršnje zeke, jaja i sve ostale predmete koji su karakteristični za Uskrs. I to kako, one su 04. marta organizovale su, takozvani, pred osmomartovski bal u seoskom domu kulture i od prikupljenog novca kupile su tkaninu, dugmiće, konce i šperploču.

Predsednica Udruženja „Vilin salaš“ ističe da su za ovu godinu osmislili i radionice u sklopu kojih će deca iz sela, odlaziti do salaša koji se nalazi na 4 km od Maradika, kako bi naučili da raspoznaju lekovito bilje.

„Vile“ iz Maradika posebno su ponosne na saradnju koju imaju sa seoskom osnovnom školom. Upravo đaci iz te obrazovne ustanove najredovniji du učesnici svih radionica i projekata koje su do sada realizovale.

Ipak, članice Udruženja „Vilin salaš“ se nadaju da će uskoro proći i neki od projekata, te da će i viši nivoi vlasti prepoznati njihovu želju i trud da život u Maradiku, za najmlađe, bude još kvalitetniji.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas