sreda, 20 juni 2018
Regionalni radio Srem

Ruma: Nova oprema u Poljoprivrednoj školi

Ruma: Nova oprema u Poljoprivrednoj školi

Rumska Srednja poljoprivredno prehrambena škola „Stevan Petrović Brile“ u Rumi ima nove  pneumatske makaze za rezidbu, kao i pribor za uzimanje i pakovanje materijala za laboratorijska ispitivanja. To je donacija Evropske unije u okviru projekta Podrđka EU srednjem stručnom obrazovanju srednjih poljoprivrednih škola u Srbiji.

Oprema je puštena u rad početkom ove nedelje kada je izvršena provera njene tehničke ispravnosti , ali i obuka zaposlenih u školi koji će je i korišstiti. Obuku su prošli i učenici Poljoprivredne škole jedine takve vrste u Sremu. „Brže i kvalitetnije ćemo raditi rezidbu, a što je još važnije imamo priliku da se tokom praktične nastave obučimo za rad na pneumatskim makazama“, kaže Goran Milošević, učenik drugog razreda Srednje poljoprivredno prehrambene škole Stevan petrović Brile u Rumi.

U rukovodstvu škole ističu da je donacija Evropske unije za srednje poljoprivredne škole  u Srbiji veoma važna. Ona će prvenstveno koristiti učenicima u praktičnoj nastavi, kojopj se u rumskoj školi poklanja veliki značaj. „Mi smo veoma zadovoljni što će naši učenici imati prilikuda tokom praktičnog dela nastave koriste opremu koja se koristi i u evropskim školama. Naši djaci imaju odličnu teorijsku nastavu, ali praktični deo je nešto što nam je svima prioritet“, kaže Milan Pupovac direktor rumske škole.

Pored pneumatskih makaza za rezidbu i pribora za uzimanje i pakovanje materijala za laboratorijska ispitivanja u školi očekuju i nove donacije. Kako sada stvari stoje uskoro bi učenici moglči da dobiju uskorednu sejalicu, rasprskivač stajnjaka, ali i širokorednu sadilicu. Na spisku opreme je i cisterna za osoku, kombajn za silažu i voćarska seckalica-tarup.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas