utorak, 19 juni 2018
Regionalni radio Srem

Inđija: Novi vrtić i dualno obrazovanje

Inđija: Novi vrtić i dualno obrazovanje

Ko hoće – taj i može, nameće se zaključak posle satanka predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka i ministra prosvete Mladen Šarčevića, a krajnji rezultat je : prvo – da će se za sve mališane ove sremske optine obezbediti mesto u vrtiću i drugo : da će srednjoškolcki i brže i lakše dolaziti do svoje radne, a time i životne  pozicije. Naime, izgradnja novog objekta predškolske ustanove u Inđiji finansiraće se kao deo velikog kreditnog granta. Na konferenciji za medije Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija je rekao da će se prva faza rešavanja nedovoljog prostora za sve mališane u predškolskoj ustanovi rešeti dogradnjopm, a generalno rešenje je izgradnja novog objekta. U tom projektu učestvovaće i Ministarstvo, najavaio je Mladen Šarčević, ministar prosvete. U kreditnom aranžmanu sa Svetkom bankom  obezbediće se sredstva i za ovu inđijski, zašto ne reći – kapitalnu investiciju.

Drugi cilj temelji se na preduzetničkoj tradiciji opštine Inđija, ali i na savremenoj praksi uspešnog privlačenja privrednih investicija. Predsednik opštine i ministar i na tom putu su na istom pravci i u istom smeru. Vladimir Gak je istakao da je osnovni put za brže zapošljavanje prilagođavanje privrednim zahrevima, a dualno obrazovanje takav koncept podržava.

Ministar je ovom prilikom rekao da će primena koncepta dualnog obrazovanja u Srbiji anulirati dosadašnje kritike i sa državnim i stručnim maturama otvoriti vrata za nastavak školovanja učenicima ovog obrazovnog modela.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas