ponedeljak, 24 septembar 2018
Regionalni radio Srem

Pećinci : Pomoć porodicama sa novorodjenčadima

Pećinci : Pomoć porodicama sa novorodjenčadima

Juče su predsednica opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Snežana Gagić uručile jednokratnu novčanu naknadu porodicama sa novorođenčadima u iznosu od 40.000 dinara. Ova mera podrške porodicama sa novorođenčadima je već godinama praksa u pećinačkoj lokalnoj samoupravi, a ovoga puta po 40.000 dinara dobilo je 60 porodica, koje su prijavile novorođenče u periodu od 01. oktobra do 31. decembra 2016. godine.

Prva žena pećinačke opštine naglasila je da se ne radi samo o novcu, već da lokalna samouprava ovom merom poručuje porodicama koje imaju bebu da nisu sami i da uvek mogu da računaju na podršku Opštine Pećinci.

„Tokom prošle godine u našoj opštini imali smo 179 prinova a ja bih volela da ih je bilo i dvostruko više. U opštinskom budžetu za ovu godinu pet odsto ukupnih prihoda namenjeno je merama podrške porodici i socijalnim davanjima, zahvaljujući čemu ćemo i u 2017. godini nastaviti sa ovim vidom pomoći porodicama koje imaju bebu. U ovogodišnjem budžetu napravili smo značajne uštede u mnogim oblastima, ali na deci nećemo štedeti“ – izjavila je Dubravka Kovačević Subotički.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas