petak, 25 maj 2018
Regionalni radio Srem

Inđija: Proširenje kapaciteta u vrtiću

Inđija: Proširenje kapaciteta u vrtiću

Posle duge и komplikovane procedure inđijska Predškolska ustanova „Boško Buha“ nastaljja sa planiranom investicijom proširenja kapaciteta, kako bi sva deca koja imaju pravo – imala i svoje mesto u vrtići. Od direktorke Jelene Kresoja saznajemo da se u tenderskoj proceduri jedan ponuđač žalio, te je postupak trajao znatno duže. Na kraju se pokazalo da je predškolaska ustanova „Boško Buha“ obezbedila svu potebnu dokumentaciju i postupak sprovela u skladu sa zakonom.
Sa već 1.400 upisanih mališana ova predškolska ustanova postaje jedna od najvećih posebnih „fabrika za proizvodnju dobrih ljudu“. A za takav posao pomoć ne izostaje ni od opštine. Predsednik Vladimira Gak objašnjava da će se ovom investicijom obezbediti novih 300 kvadratnih metara i upis 100 mališana.
Predškolska kustanova „Boško Buha“ u Inđiji ima dva objekta i osama u seoskim naseljima. Od 52 vaspitne grupe 13 je poludnevna predškolska piprema pri osnovnim školama, a celodnevni program se realizuje za 26 grupa uzrasta od 3 do 5 i po godine i osam grupa su najmlađi – od 1 do 3 godine

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas