sreda, 21 novembar 2018
Regionalni radio Srem

Inđija: Ulaganja u razvoj sporta

Inđija: Ulaganja u razvoj sporta

 

Sportski kolektivi sa teritorije opštine Inđija na raspolaganju ove godine imaju oko 53 miliona dinara iz lokalne kase. Oko 10 miliona dinara predviđeno je za projekte koji se tiču unapređenja infrastrukture , sa akcentom na seoske sredine. Tako će ove godine ukupno na ime ulaganja u sport biti uloženo oko 65 miliona dinara. Ta sredstva biće i veća naredne godine, potvrdio je nakon poslednje sednice Opštinskog veća predsednik Opštine Inđija, Vladimir Gak.

Novac uložen u sport je novac uložen u zdravlje. Tako smatraju i predstavnici Opštine Inđija koji su za tekuću godinu u budžetu predvideli sredstva u ukupnom iznosu od oko 65 miliona dinara za finansiranje sportskih kolektiva, razvoja sporta i sportske infrastrukture.

Pored finansiranja sportskih klubova, u tekućoj godini planira se realizacija određenih infrstrukturnih projekata. Među njima je i onaj koji se odnosi na izgradnju sportske sale u naselju Beška. Taj objekat, kako kažu predstavnici lokalne samouprave, trebao bi da doprinese omasovljenju školske dece koja će se odlučiti za bavljenje nekom vrstom sporta. Planirano je da dvorana sadrži teren dimenzija 20x40x7 metara, koji bi trebalo da zadovolji sve kriterijume školskog sporta (košarka, odbojka, rukomet, mali fudbal…).

Pored infrastrukturnih projekata, kako navodi predsednik opštine Inđija radi se i na rešavanju nasleđenih dugovanja u pojedinim sportskim kolektivima. Prema njegovim rečima, samo u FK „Inđija“ zatečen je dug od oko 20 miliona dinara, u ŽRK „Železničar“ preko 4 miliona dinara.

U narednoj godini očekivanja su da će budžet za sport biti mnogo veći, te će čelni ljudi i oni koji su direktno povezani sa razvojem sporta u opštini Inđija, moći da računaju na više novca i planiraju i ozbiljnije projekte kada su u pitanju ulaganja u sportsku infrastrukturu.

 

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas