nedelja, 22 april 2018
Regionalni radio Srem

Stara Pazova: Dom zdravlja među tri najuspešnija u zemlji

Stara Pazova: Dom zdravlja među tri najuspešnija u zemlji

Među tri najbolja u Srbiji po kvalitetu usluga, staropazovački Dom zdravlja „ Dr Jovan Jovanović  Zmaj“ izdvaja se od svih ostalih ustanova primarne zdravstvene zaštite u Sremu. Zahvlajujući dobroj saradnji sa Opštinom Stara Pazova samo u toku prošle godine nabavljeni su medicinski aparati u vrednosti nekoliko miliona dinara, a da su i pacijenti zadovoljni, u prilog tome govori i zvaničan podatak da nije bilo žalbi na rad te zdravstvene ustanove zaštitniku prava pacijenata u prošloj godini.

Za razliku od 2015. godine kada je zaštitniku prava pacijenata podneto 10 pritužbi na rad staropazovačkog Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“, u prošloj godini pacijenti su bili zadovoljni pruženim medicinskim uslugama, te nije bilo ni jedne pritužbe. Razlozi su, tvrde nadležni, zanavljanje kadrova i važne investicije u vidu novih medicinskih aparata.

Tomislav Ignjatović, pacijent iz Stare Pazove ističe da je veoma zadovoljan svim uslugama koje pruža Dom zdravlja kao i da više nema čekanja, za razliku od ranijih godina.

U toku 2016. godine u staropazovačku kuću zdravlja stigao je novi RTG aparat vredan 6 miliona dinara, kupljen uz finansijsku pomoć Opštine Stara Pazova, kardiološke sonde nza ultrazvučne preglede u Novoj Pazovi i novo putničko vozilo. Sve specijalističke ambulante rade punim kapacitetima i kako kaže Dr Aleksandar Omerović, direktor Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ nema čekanja.

Prema podacima Ministarstva zdravlja Republike Srbije, staropazovački Dom zdravlja zauzima treće mesto od ukupno 148 ustanova primarne zdravstvene zaštite kada je u pitanju poslovanje i sam način rada i jedna je od retkih ustanova bez dugovanja i neplaženih računa, ističu predstavnici te zdravstvene ustanove.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas