utorak, 21 maj 2019
Regionalni radio Srem

Inđija: Potpisani ugovori za veštačko osemenjavanje

Inđija: Potpisani ugovori za veštačko osemenjavanje

 

U prostorijama Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija potpisani su ugovori sa 23 stočara o bespovratnim sredstvima za veštačko osemenjavanje. U pitanju je poslednji ciklus dodele sredstava koja su opredeljena za pomoć poljoprivrednicima u prošloj godini. Ove, agrarni budžet iznosi 24 miliona dinara.

 

23 stočara sa teritorije opštine Inđija dobili su finansijsku pomoć od opštine Inđija u ukupnom iznosu od  420.617  dinara . U pitanju su sredstva koja su obezbeđena u budžetu za prošlu godinu a kojim opština Inđija pomaže poljoprivrednu proizvodnju i razvoj stočarstva.

 

Potpisivanjem ugovora u prostorijama Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija završen je ciklus dodele sredstava nemenjenih poljoprivrednicima i stočarima u 2016. godini.

Pomoćnik predsednika opštine Inđija Marko Gašić istakao je da je ta lokalna samouprava u 2017. godini povećala davanja za razvoj agrara sa 20 na 24 miliona dinara.

Podsećamo, tokom 2016. godine Opština Inđija preko Agencije za ruralni razvoj kroz više različitih konkursa dodelila je 2 139 000 dinara i podneto je ukupno 117 zahteva.

 

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas