nedelja, 22 april 2018
Regionalni radio Srem

Pećinci: Ostvaren suficit od 13 miliona dinara

Održana je 14. sednica SO Pećinci na čijem Dnevnom redu se našlo 27 tačaka. Između ostalog, usvojen je Završni račun budžeta opštine Pećinci za 2015. godinu na osnovu kojeg je prisutnima predočeno da je ta sremska opština u prošloj godini ostvarila suficit od 13 miliona dinara.

Kako je potvrdio Dejan Živković, pomoćnik predsednice opštine Pećinci ta lokalna samouprava  u prošloj godini prihodovala je 857 miliona dinara, dok su rashodi iznosili 844 miliona dinara, što znači da je ostvaren suficit od 13 miliona dinara. To se navodi i u Završnom računu budžeta za 2015. godinu koji je usvojen na današnjoj sednici SO Pećinci.

Donet je i Godišnji program zaštite , uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za 2016. godinu u opštini Pećinci na osnovu kojeg je paorima dostupno 2 138 hektara obradivog zemljišta. Od toga je 518 hektara predviđeno da bude izdato u zakup registrovanim stočarima na osnovui prava prečeg zakupa, a 77 ari besplatno ustupljeno na korišćenje OŠ „Slobodan Bajić Paja“ iz Pećinaca ističe Milan Aleksić, direktor Agencije za razvoj opštine Pećinci.

Na 14.sednici SO Pećinci izabran je i direktor Javne ustanove Sportski centar . Tu funkciju obavljaće dosadašnji vršilac dužnosti Tomislav Ćirković. On kaže da je takođe bitno to što je usvojen i Program rada pomenute ustanove za tekuću godinu koja je , podseća, osnovana krajem 2015. godine sa namerom da se poboljšaju uslovi za sve sportiste ,decu i rekreativce sa područja opštine Pećinci. Ova ustanova upravlja novom salom u Donjem Tovarniku i balon salom pored stadiona „Suvača“ u Pećincima.

Osim pomenutih tačaka , odbornici SO Pećinci usvojili su i Izveštaje o poslovanjima svih javnih preduzeća i ustanova za 2015. godinu.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas