ponedeljak, 24 juni 2019
Regionalni radio Srem

Prijava za upis u srednju muzičku školu “Petar Krančević” U Sremskoj Mitrovici

Prijava za upis u srednju muzičku školu “Petar Krančević” U Sremskoj Mitrovici

Prijava za upis u srednju muzičku školu “Petar Krančević” U Sremskoj Mitrovici je počela danas, i  trajaće sve do kraja maja.

Muzičku školu može upisati i osoba koja nije završila ili uopšte nije pohađala osnovnu muziku školu, ukoliko se dovoljno dobro pripremi za polaganje prijemnog ispita koji ima zahteve jedinstvene za celu teritoriju Srbije, a propisuje ih Ministarstvo prosvete.

Zainteresovani za upis treba da odu u  zgradu Gimnazije i jave se školskom pedagogu Ljiljani Opačić ili školskom psihologu Branku Funduk od kojih će dobiti sve potrebne informacije.
Pripremna nastava za upis u srednju muzičku školu počinje 20. aprila u 09.30 časova u zgradi Gimnazije i realizovaće se svake subote do je 31. maja. Pripreme za upis u muzičku školu su besplatne.
U muzičkoj  školi “Petar Krančević” finkcionišu tri obrazovna profila: Muzički saradnik – teoretičar, Muzički saradnik – etnomuzikolog i Muzički izvođač – instrumentalista ( klavirista, harmonikaš, gudač, duvač, udarač i solo pevač). Na prijemnom za profil muzičkog saradnika polažu se solfeđo i teorija muzike, a na profilu muzičkog izvođača solfeđo i glavni predmet – instrument.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas