petak, 14 decembar 2018
Regionalni radio Srem

Stara Pazova peta u Srbiji po investicijama

Stara Pazova peta u Srbiji po investicijama

         Stopedeset najznačajnijih stranih investicija u proteklih 12 godina donele su Srbiji 15,96 milijardi evra, a najviše ulagača stiglo je iz Nemačke, saopštila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj-NALED. U prvih 10 gradova i opština koji su privukli strane investiture, čak je sedam onih koji su imali ili imaju sertifikat NALED-a o povoljnom poslovnom okruženju,  Inđija, Novi Sad, Subotica, Stara Pazova, Niš, Zrenjanin i Pirot.
Opština Stara Pazova privukla je 7 od 150 najvećih investicija, i time sebi obezbedila 5. mesto u Srbiji.
Stara Pazova je danas prepoznatljiva po velikim investicijama kao što su: Sportski centar FSS, Milbauer, Milšped, Grundfus, Huskvarna, Alumil, Gorenje i mnoge druge.

Posmatrano prema zemljama, najviše ulagača stiglo je iz Nemačke (30), Austrije (23), Italije (18), Slovenije (16) i Francuske (12).

“Svesni smo da je geografski položaj naše opštine najbolji u Srbiji. Mi smo otvoreni za nove investitore, kojima smo u mogućnosti da sve dozvole za izgradnju obezbedimo u rekordnom roku. Jedini uslov lokalne samouprave je da kompanija koja ima želju da gradi i posluje na našoj teritoriji, zaposli radnike isključivo sa teriorije  staropazovačke opštine.
Do kraja mog mandata trudiću se, da svi nezaposleni kojih je sada oko 4 hiljade, stupe u radni odnos. Stara Pazova je opština investicija i solidarnosti. Tako će biti i ubuduće.”-
istakao je Đorđe Radinović. prvi čovek staropazovačke opštine.

Podsećamo da je Opština Stara Pazova proglašena za najbolju lokalnu samoupravu u Srbiji za 2011. godinu.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas