sreda, 26 juni 2019
Regionalni radio Srem

Program za poboljšanje stanja u oblasti poljoprivrede

Program za poboljšanje stanja u oblasti privrede, preduzetništva i zanatstva u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslav Vasin, predstavio je juče u Konferencijskoj sali Kulturnog centra u Rumi.

Program treba da podstakne razvoj privrede Vojvodine kroz 11 strateških pravaca i 12 mera. Ocena stanja u privredi Srbije i analiza ekonomskog položaja Vojvodine u privrednom sistemu u Srbiji, polazna su osnova za definisanje jedanaest strateških pravaca među kojima su: afirmacija socijalnog dijaloga, put u inovacijsko društvo, otvaranje “zelenih” radnih mesta, udruživanje privrednih subjekata radi jačanja konkurentnosti, javno-privatno partnerstvo, sertifikacija, unapređenje saobraćaja, elektronskih komunikacija, razvoj vojvođanskog sela, korišćenje dostupnih finansijskih fondova i nov pristup u rešavanju problema “sive” ekonomije.

Sa merama koje ce sprovoditi Vlada Vojvodine u ovoj godini upoznati su i svi cinioci u rumskoj opštini. Medu njima su svakako i one koje se ticu podsticajnih sredstava za zapošljavanje, pripravnike ili pokretanje sopstvenog biznisa, što mnogi ocenjuju kao realan sektor privrede i zapošljavanja. Samo u protekle dve godine u Rumi je na ovaj nacin, udruženim opštinskim i pokrajinskim sredstvima, otvoreno preko 80 preduzetnickih radnji, a ove godine trebalo bi da ih bude još.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas