utorak, 21 maj 2019
Regionalni radio Srem

Čišćenje snega u pazovačkoj Opštini

Zamenik komadanta za vanredne situacije Goran Vranješ, na sastanku Opštinskog štaba istakao je neophodne aktivnosti i utvrdio zadatke svake službe koja učestvuje u čišćenju staropazovačke opštine od snega i leda. Pored lokalnih komunalnih preduzeća u sve aktivnosti uključeni su i čelnici lokalne samouprave, vatrogasci, policija, Dom zdravlja, Crveni krst, i Centar za socijalni rad.

U ovom trenutku na ulicama je 6 vozila, koja rade na raščišćavanju snega, a za predstojeći period lokalna samouprava je obezbedila 70 tona soli, i 130 tona agregata. Prema podacima iz Hidrometerološkog zavoda do sada je na staropazovačkoj teritoriji palo oko 40 centimetara snega.  Prioritet vozila za čišćenje snega su prilazi Domu zdravlja i ambulantama, školama i predškolskim ustanovama, centar svakog mesta, prilazi grobljima, prilazi mesnim kancelarijama i javnim preduzećima. Prohodnost ka i kroz industrijske zone je zakođe obezbeđena.

Svi građani opštine Stara Pazova treba da nastoje da im staze, ćuprije, i prostori ispred kuća i stambenih zgrada budu očišćeni od snega i leda. Svim građanima je dostupan broj Kontakt centra, (311-999 i 064 802 1248) gde mogu prijaviti problem, ili zatražiti pomoć. Apelujemo na stara lica da bez preke potrebe ne izlaze na ulicu.

 

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas