utorak, 21 maj 2019
Regionalni radio Srem

Testiraj se – budi siguran

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i teritorijalno pripadajućim zavodima za javno zdravlje, tradicionalno svake godine obeležava 1.decembar, svetski dan borbe protiv AIDS-a. U okviru obeležavanja ovog datuma Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica planira sledeće aktivnosti: Na dan obeležavanja, u subotu, u vremenu od 10 do 17 časova biće organizovano testiranje brzim testovima na HIV u prostorijama mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje.

U nedelju, 2. decembra, od 11 do 13 časova na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici organizuje se dobrovoljno i poverljivo savetovanje i testiranje na HIV brzim testovima u specijalizovanom vozilu Ministarstva zdravlja. Takođe, ista aktivnost biće sprovedena u nedelju, od 15 do 17 časova i na Gradskom trgu u Rumi, a za testiranje se uzima kap krvi iz jagodice prsta (kao za određivanje šećera u krvi).  Rezultati testa se dobijaju nakon desetak minuta.

Iz mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje pozivaju građane Srema da iskoriste priliku da saznaju svoj HIV status i na taj način pokažu odgovornost prema sebi, svojim najbližima i društvu uopšte.

 

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas