utorak, 21 maj 2019
Regionalni radio Srem

Sirmium Lux Verbi

Sirmium Lux Verbi

Festival besedništva, održan je, u Sremskoj Mitrovici, a u sali Pozorišta „Dobrica Milutinović“ tražilo se mesto više. Festival je počeo je himnom festivala “Prva pitijska Pindarova oda” u izvođenju Aleksandra Stefana Radiševića, a svečano ga je otvorio ministar pravde i državne uprave u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković. Uvodnu besedu “U gradu reči” Spomenke Lazić govorio je dramski umetnik Aleksandar Krstajić, a u revijalnom delu Festivala nastupili su dramski umetnik Andrijana Videnović, prim. dr Dimitrije Stojšić i Madame Piano.

Pobednik 21. Festivala besedništva „Sirmium lux verbi – Sirmium svetlost reči“ je Uroš Pavlov student Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.Uroš Pavlov je pored prve nagrade za kategoriju Autorske besede dobio i Nagradu publike. U istoj kategoriji drugo mesto osvojio je Aleksandar Marković sa Pravnog fakulteta u Beogradu, a treće Veljko Bućković oficir Vojne akademije u Beogradu.
U kategoriji Interpretacije najbolji je bio Miloš Cvetković student Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, departman Niš, a drugo mesto osvojio je Radovan Seratlić predstavnik Kulturnog centra Vrbas, dok treća nagrada nije dodeljena. U kategoriji “Ex tempore” pobedila je Milica Đilas predstavnica KC Vrbas i to je ujedno jedina nagrada dodeljena u toj kategoriji, a njoj je pripala i nagrada Advokatske kancelarije Levajac.Govorike je ocenjivalo Besedničko sudsko veće u sastavu: predsednica – prof. dr Slađana Milenković direktor Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača Sremska Mitrovica, prof. dr Tihomir Petrović Pedagoški fakultet Sombor i mr Zoran Levajac iz Advokatske kancelarije Levajac.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas