utorak, 21 maj 2019
Regionalni radio Srem

Srđan Marjanović: Prvi u državi, peti na svetu!

Za razliku od većine mladih ljudi koji se bave sportom i koji žele da svoj talenat materijalizuju, Srđan Marjanović iz Rume je izabrao sport koji na prvom mestu afirmiše estetiku i način življenja, a u drugi plan stavlja finansijski momenat. Reč je o body buildingu.

Pionir body buildinga u našoj zemlji je svakako Petar Čelik, koji se svojevremeno kotirao veoma visoko u Evropskim pa i svetskim okvirima. Srđan Marjanović, naš sugrađanin ima 21. godinu, a ovim sportom se bavi već tri godine i za to vreme je postigao dobre rezultate, kako na republičkom, tako i na svetskom nivou. Prve korake u body buildingu je načinio kod Božidara Trkulje, inače višestrukog prvaka Jugoslavije, kasnije Srbije i Crne Gore. U jednom trenutku nakon silnih treninga bez vidnijeg rezultata i napretka, došao je u poziciju da od svega odustane. Međutim, kada je počeo da čita stručnu literaturu vezanu za bodybuilding, stara ljubav prema ovom sportu se vratila. Nakon toga, usledilo je poznanstvo sa nekoliko vrhunskih takmičara, a jedan od njih je bio Igor Šikora koji ga je nagovorio da se prijavi za prvenstvo države 2012. godine u federaciji „NABBA“.

Rezultat mukotrpnog treninga je bilo i prvo mesto u kategoriji „Bodyclassic juniors“, što mu je otvorilo vrata da se pojavi na svetskom prvenstvu u Austriji. Na ovoj prestižnoj sportskoj manifestaciji, Srđan Marjanović u veoma jakoj konkurenciji je zauzeo peto mesto, što mu je dalo volju i vetar u ledja, da nastavi sa treninzima i podigne nivo samopuzdanja u budućim takmičenjima.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas