ponedeljak, 24 juni 2019
Regionalni radio Srem

Povlašćene autobuske karte za ratne vojne invalide

Udruženje ratnih vojnih invalida Grada Sremska Mitrovica obaveštava korisnike lične invalidnine, sa teritorije Sremske Mitrovice i Laćarka, koji su članovi Udruženje ratnih vojnih invalida Grada Sremska Mitrovica, da u Službi boračko-ivalidske zaštite koja se nalazi u Gradskoj kući, mogu preuzeti povlašćenu autobusku kartu za relaciju Sremska Mitrovica – Laćarak. Prilikom preuzimanja autobuske karte, potrebno je poneti ličnu kartu na uvid.
Najviši iznos penzija za kategoriju zaposlenih, uključujući i profesionalna vojna lica, penzionere samostalnih delatnosti i poljoprivrednike iznosiće 112.197,28 dinara, dok će najniži iznos penzija u ovoj kategoriji biti 12.898,16 dinara i za poljoprivrednike 10.140,24 dinara. Visina novčane naknade za tuđu pomoć i negu, za sve kategorije, iznosi blizu 15 I po hiljada dinara i usklađuje se na isti način kao i penzije. Ova isplata nije uslovljena visinom drugih primanja.
Visina novčane naknade za telesno oštećenje određuje se, u zavisnosti od utvrđenog procenta telesnog oštećenja od 30 do 100 odsto, od osnova utvrđenog propisima i usklađuje se na isti način kao i penzije. Osnov za njeno određivanje iznosiće 6.400 dinara.

Vrednost opšteg boda, koji je bitan element prve penzije, a koji se zajedno sa penzijama i novčanim naknadama usklađuje za dva odsto, iznosiće nešto preko 690 dinara.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas