ponedeljak, 24 juni 2019
Regionalni radio Srem

Obeležena stogodišnjica rumske Gimnazije

Gimnazija “Stevan Puzić“ ove godine obeležava 100 godina postojanja i rada, i povodom toga, u subotu je održana Svečana akademija u Velikoj sali Kulturnog centra u Rumi. Promocija “Spomenice“ i istorijska izložba, prethodile su centralnoj manifestaciji proslave stogodišnjice Gimnazije. Proslavu su organizovale profesorice: Branislava Konjević, autor dramskog igrokaza “Gimnazija na ponos Rume“, Nadica Pokrajac, vođa dramske sekcije, i Marija Ratančić, vođe pevačke grupe. Dodeljene su i nagrade učenicima za najbolje literarne radove na temu “Gimnazija i ja“.

Direktor škole, Radoslav Čvorkov, poželeo je dobrodošlicu svim gostima. Istakao je to da je ova škola rasla kroz istoriju sa generacijama đaka, i da zbog sistematičnog i ozbiljnog rada učenika i profesora, kao i ozbiljnih zahteva obrazovno – naučnog programa i visokog kriterijuma ocenjivanja, Gimnazija istrajava i uspeva da svake godine izvede novu generaciju mladih.

Čvorkov je dodao da su zahvaljujući podršci i finansijskoj pomoći Opštine Ruma, uspele da se realizuju sve predviđene aktivnosti za obeležavanja jubileja.

Svečanu akademiju otvorio je predsednik Skupštine Opštine Ruma, Nenad Borović, izrazivši poštovanje prema Gimnaziji koja obrazuje i priprema mlade ljude za život, i ističući da su profesori najveće bogatstvo ove škole, jer znaju na pravi način da prenesu znanje na učenike.

Jedan od gostiju jubileja, bio je i pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zoran Kostić, koji se svim prisutnima, obratio rečima da je put tranzicije put znanja i neprekidnog učenja, i da kvalitet nema gornju granicu, da se uvek može poboljšati, i da je kvalitet ove škole upravo u usavršavanju.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas